Laatste update uit Nieuw Zeeland
17 januari 2015 - Auckland, Nieuw-Zeeland
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog heb geschreven en in de tussentijd is het nieuwe jaar alweer van start gegaan. Dus nog een gelukkig nieuw jaar :) Dit gaat wel een lange blog worden, maar wees gerust het is ook meteen de laatste.
Dus we waren opweg naar een tramp voor 2 nachten en 3 dagen in Abel Tasman. Tja uhm een trek in de bossen en slapen in een hutje naast vreemde mensen is toch niet helemaal mijn ding kwam ik achter. Abel tasman is een bijzonder mooi national park en we hebben de meest prachtige uitzichten/stranden en bospaden bewandeld. Helaas hadden we een tas van 15 kg op onze rug, was het 25 graden en liepen we 80% berg opwaarts voor mijn idee. Normaal als ik "fit" zou zijn zou dit nog geen probleem zijn, maar m'n rug was er nog niet heel gelukkig mee. We hadden slaapzakken, zaklampen en wat allemaal wel niet meer mee. We sliepen in hutjes die je van te voren moest boeken. De hutten bestaan uit een aanrecht een tafel en een slaapkamer met een soort mega stapelbed met losse matrassen. Verder prima en wel gezellig. Aangezien om 9 uur het donker is buiten en er geen elektriciteit is ga je maar slapen. Volgende ochtend weer bijtijds op om een Crossing te maken door het water wanneer het laagtij was. Na weer een lange dag lopen en een nacht slapen in de volgende hut waren we op weg naar het eindpunt, yes!
We hadden het gered. Lekker nog paar uur op het strand liggen wachten tot de boot ons kwam halen om ons weer terug naar de auto te brengen. 24 december leven we trouwens dus dat betekend dat het kerstavond was die dag. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten aangezien kerstmis normaal gesproken bestaat uit de nachtmis, beschuitjes en 2 mega leuke/drukke/vermoeide dagen. Aangekomen in Blenheim was de familie al verzameld en werd ik voorgesteld aan iedereen in m'n vieze pak en niet gewassen haar.. Over goeie eerste indruk maken gesproken. Na een snelle douche was het tijd om naar de kerstmis te gaan, in shorts dit jaar inplaats van in een winterjas en wollen sokken. Beetje gospelachtige mis met veel praise the lord. Na een uur was het weer klaar en was het tijd om snel even een hapje te eten en de stad in te gaan met alle nichten en neven. Super lachen want iedereen is mijn leeftijd hier, dus we waren met een leger van ongeveer 15.
Het leuke is dat de familie een soort familie weekend heeft met kerstmis dus iedereen slaapt overal. Ik heb trouwens oma haar dubbelganger ontmoet haha, het is ongelofelijk. Kerstochtend bestond uit een heerlijk ontbijt en daarna een duik in het zwembad. Ze waren allemaal druk met de voorbereidingen voor de kerstlunch (dat is hier het "diner"). Na een enorm buffet gehad te hebben aan een net zo'n lange tafel als normaal gesproken in Nederland deden we weer een plons in het zwembad, want het was nog steeds 34 graden buiten. Na een familie wedstrijd frisbee spelen gingen er een aantal richting huis. Volgende ochtend was iedereen beetje wat voor zichzelf aan het doen. Sommige naar de andere familie en sommige lekker in het zwembad.
Zo ging het eigenlijk een aantal dagen, niet echt verkeerd. 28 december vetrokken we naar de Malborough sounds voor een "vakantie". Ze hadden een vakantie huisje gehuurd en vroegen of ik mee wilde. Aangezien ik geen plannen had, waarom niet :). Met de boot en 3 auto's op pad. De Malborough sounds zijn ongelofelijk mooi. Het huis keek uit over het water en was op loopafstand ervan.
31 december, normaal gesproken een dag waarvan je weet dat het gevolg ervan hoofdpijn betekend. Dit jaar echter niet. We waren vlakbij een plaatsje Picton (klein badplaatsje) waar ze vuurwerk af zouden steken 's avonds en dat leek mij dus wel een goed plan. De hele dag was het een soort van tropische regenbui wat er voor zorgde dat we binnen in het huisje spelletjes hebben gespeeld de hele dag. Op zich leuk, maar niet helemaal hoe ik me het einde van het jaar had voorgesteld. Wel onder het genot van oliebollen de dag doorgebracht, want Deirdre had ze gebakken. Om 9 uur was het droog en na lang genoeg zeuren had ik gewonnen! We gingen naar Picton :) Met Helena, Eloise en Helena haar vriendje Nathan gingen we op stap. Niemand wilde drinken, nou ik wel, dus ik nam als enige een drankje in de kroeg. De stemming zat er lekker in!..... Dan maar even met het thuisfront FaceTime voor de laatste keer in 2014. Nog even de band aangehoord en ons toen op een rots geplaatst zodat we goed uitzicht hadden op het vuurwerk. 10 sec voor 12 uur, ik volgde het stipt op m'n telefoon, dus ik tel af... Als enige. En nee het was niet als iemand begint volgt de rest. Goed, wat kan mij het schelen aftellen hoort erbij dus luidkeels deed ik dat :)
Na het vuurwerk te hebben gezien gingen we naar huis. Hoog tijd om te slapen -.- Het dorpje stond op zijn kop met dronken mensen maar wij gingen lekker slapen .... Potje janken. Dat wordt nog even goedmaken in Amsterdam.
1 januari, nieuw jaar, nieuwe kansen, was het plan om een middag te gaan vissen. We waren een half uur verder toen de boot naja de motor besloot het te begeven. Dus tot daar de nieuwe kansen.. We dobberden rustig een tijdje terwijl de "mannen" de motor probeerde te maken. Ik weet niet veel van motoren maar hem starten en pushen om 5 km per uur te gaan tot hij weer dood gaat leek mij niet de beste manier. Gelukkig was Wilma met Kelvin in de buurt en die kwamen ons oppikken in 1 van zijn boten. 2 januari gingen we dan ook bij hun chillen want zij hadden wel werkende boten:)
Enn jetski's! Joepie! Racen op jetski's en boten is best een leuke bezigheid! Kelvin, vriend van Wilma, nam ons voorop op de jetski en ging donuts draaien en vliegen over golven, top! Hij deed blijkbaar aan jetski racen en wist wel hoe hij er mee om moest gaan. Ik kreeg het voor elkaar om hem er vanaf te werpen en zelf te blijven zitten, onder groot genot van de toeschouwers. Eigenlijk deed ik niks en zat ik daar gewoon, maar dat doet er verder niet toe. Na een dag op het water klooien hadden we een uitgebreide bbq met uitzicht over de sounds, ik had niet echt te klagen.
4 januari vetrokken we terug naar Blenheim. Na nog wat bommetjes van de jetty was de 'vakantie' weer voorbij. 6 januari smorgens vroeg ging ik op het vliegtuig naar Auckland dus voor die tijd nog even gedag zeggen tegen iedereen en een toetje als bedankje geregeld, want ja wat moet je mensen geven die alles al hebben in 8 fout..
6 januari werd ik gedropt op het vliegveld, wat eigenlijk meer op een bushalte leek. Ik ging in een soort privé vliegtuig met nog 10 anderen. Ik zat achter de piloot en kon dus meekijken met alles wat hij deed. Oh trouwens bij het inchecken werd me verteld dat ik maar 15 kg mee mocht nemen en ik had slechts 28kg. Ik stond daar een beetje van uhm nou ja tja wat te doen en hij lacht vriendelijk en zegt naja je hebt mazzel niemand heeft koffers dus het is geen probleem. Ik vroeg me met name af wat er anders was gebeurt..
In wellington ben ik overgestapt in het volgende vliegtuig naar Auckland waar me vriendelijk gevraagd werd of ik het erg vond om extra beenruimte te krijgen, uhm nou niet bepaald nee! Top, nooduitgang plaats.
Aangekomen in Auckland kwam Renee me ophalen en deden we een kleine Tour rond Auckland. Een stad vol met volkanen. De dagen daarop heb ik eigenlijk niks gedaan en lekker beetje bij het zwembad gelegen. En we zijn op onderzoek gegaan door de stad en hebben beetje de haven en alles verkend. Zaterdag 10 januari gingen we naar een plek aan de west coast waar we van watervallen gingen springen en glijden. In een wetsuit gehesen was het eerst een kwestie van naar boven lopen op de heuvel/berg en daarna downstream met de rivier weer naar beneden. Mega leuk! Je kon er ook abseilen van de watervallen maar dat hebben wij niet gedaan. Na de work-out hebben we nog heerlijk op het strand gelegen voor we weer naar Auckland terug gingen. Aangezien het zaterdag avond was en we in een grote stad waren was het tijd om het uitgaansleven te verkennen. Na wat drankjes thuis te hebben gedronken gingen we met zijn 5en opstap. Renee, Katie, Kelsey, Anthony en ik. Katie en Kelsey beide vriendinnen van Renee en Anthony vriend van. Na een paar dansjes gewaagd te hebben in verschillende bars en een MacDonalds bezoek was het tijd om naar huis te gaan. Duurde even voor we een taxi hadden, maar om 4 uur kropen we allen ons bedje weer in. Wat was het laat voor Nieuw Zeeland en Australische begrippen!!
Zondag was Brakdag en tijd om onze spullen te pakken want Renee en ik gingen samen op een Roadtrip Northland verkennen, wat het topje is van het Noord eiland.
Met de auto volgepakt met slaapzakken, body boards en een tent gingen we op pad. Via de westkust en een pondje kwamen we na 7 uur onder weg geweest te zijn aan in Matai Bay. Een camping die direct aan het strand lag met verder niks erop of eraan. Tentje opgezet en een simpele pasta gekookt. Avondje doorgebracht met wat corona's en een spel kaarten, oh en niet te vergeten als onze muggen vrienden en krekels die zo luid waren als een soort 100 koppig orkest, oh en de koeien die om half 5 meededen aan dit orkest en de baby die meedeed om 5 uur. Een gezellige bende :)
Volgende dag vroeg eruit en op naar de zandduinen, hier zijn we vanaf geboard. Op je buik liggend op een body board en proberen de gopro te richten in de goede richting. Mega leuk, maar na 3 keer de heuvel ook weer oplopen waren we beide toch wel gaar. Op naar cape reinga, het topje van Nieuw Zeeland. Onderweg even op de foto met een boom van ongeveer 5 meten breedte. Aangekomen in cape reinga een korte wandeling gedaan en gekeken naar de ontmoeting van de 2 oceanen. Na cape reinga gingen we naar onze 2e camping gelegen in Taupo Bay. Ook deze camping was gelegen aan het strand, dus met een paar corona's onder onze armen heerlijk paar uurtjes op het strand doorgebracht. Gelukkig had deze camping wel een warme douche, heeeerlijk:)!
Woensdag 13 januari gingen we naar de bay of islands. We zouden verblijven bij een vriend van John die daar een huis en wat (lees 7) boten heeft. Na een korte stop in Keri Keri om Sue op te pikken gingen we naar Russell met de pond waar we met de boot werden opgehaald. Onderweg naar het huis kwamen we een familie dolfijnen tegen die voor ons wat sprongen en kunstjes deden. Ook hadden ze baby's bij zich, zo schattig. Aangezien we toch niks te doen hadden gingen we maar met een van de speedboten waterskiën. Ook monoski geprobeerd, wonderbaarlijk in gefaald. Hierna lekker gechilled met een bbq. Donderdag ochtend gingen John, Rob (vriend van John waar we sliepen) en ik duiken voor crayfish. Een soort mega kreeft. Doormidden van een onderwater klopjacht gingen we opzoek onder rotsen en tussen zeewier (we is John en Rob, ik was camera vrouw). We hadden er 2 gevangen en die gingen 's avonds op de bbq. Na de crayfish duik gingen we ook nog een duik naar scollops doen. Opzoek naar grote schelpen die dichtklappen als je ze wilt oppakken. We hadden niet de beste plek gevonden want we hadden er slechts 8 (wat heel weinig is blijkbaar). Ik had nog maar een klein beetje lucht in mijn fles dus ik was na een paar minuten alweer aan boord van de boot geklommen. In de avond weer heerlijk genoten van een bbq en wat hints gespeeld.
Vrijdag ochtend hebben we nog een tochtje gemaakt met de speedboot en de waterski's. Geprobeerd met een wakeboard iets te doen maar de zwaartekracht bleek niet in mijn voordeel dus ook dit was een faal. Hierna was het een kwestie van spullen pakken en terug naar Auckland. Onderweg naar Auckland zijn we naar glowworm caves gegaan. We kwamen terecht in een soort droomvlucht van de Efteling. Allemaal groene felle lichtjes op het plafond van de grot. Gekke beestjes.
Terug aangekomen in Auckland hebben we lekker een filmpje op de bank gekeken. De laatste dagen zijn aangebroken. Vandaag, zaterdag 17 januari was het koffer pak dag. Extra batterijen kopen, iPod opladen, etc. Laatste avondmaal is achter de rug en de familie vertrekt net allemaal naar bed. Ik ga zo mijn laatste nachtje doorbrengen in "het kamertje", zo heet het huisje waar ik in slaap in de tuin. Morgen is de dag van de grote reis. Wat is deze trip snel gegaan, maar wat heb ik ongelofelijk veel meegemaakt. Van leuke dingen tot wat minder leuke dingen. Ik heb zoveel nieuwe mensen leren kennen en nieuwe ervaringen opgedaan. Aan de ene kant vind ik het jammer dat ik naar huis ga en dat dit dus het einde betekend van een reis waar ik sinds ik 12 was al van droomde, maar aan de andere kant heb ik ook wel weer zin om familie, vrienden en hond:) te zien. Mijn eigen bedje klinkt ook best aantrekkelijk onderhand!
Zie jullie snel!
X

hebben daar ook gelogeerd en genoten.
Je boft maar, dat mijn familie in down under zo geweldig is!!!!!
goede reis en tot Maandag!!!liefs, oms Willy
Wij wachten wel met spanning op maandagmiddag.
Goede reis.
X